Пн-Пт - з 9.00 до 19.00 Сб - з 10.00 до 16.00 Нд - вихідний

Як навчитися грати в більярд

  • Як навчитися грати в більярд

Популярність захоплюючої гри більярд зростає з кожним роком і, звичайно, все більше людей хочуть дізнатися, як швидко навчитися грати в більярд. Адже якщо витрачати багато часу на навчання, можна розгубити азарт і втратити інтерес до гри. Тому найчастіше досить освоїти ази, після чого буде легко зрозуміти - чи стане більярд одним з ваших улюблених захоплень. І якщо так, то на початковому рівні залишатися не вийде, адже доведеться грати з такими ж непрофесійними суперниками, що швидко набридає.

Якщо ви хочете пізнати всі нюанси цієї гри, яка підкорила мільйони людей у ​​всьому світі, то необхідно розібратися, як навчитися грати в більярд добре. І хоча на перший погляд може здатися, що це нескладна гра, і досить тільки забивати кулі в лузи, то чим далі, тим очевидніше, що не все так просто. Більярд вимагає постійного розвитку нових навичок, і якщо ви хочете уславитися відмінним гравцем, то удосконалювати їх потрібно на постійній основі.

Нюанси хорошої гри в більярд

Багато гравців насправді не знають, як правильно грати в більярд, і продовжують забивати кулі так, як їм показали в перший раз, не звертаючи уваги на техніку. Але якщо більярд перестав бути для вас просто розвагою у вихідні, то краще взяти пару уроків у професіонала. Навіть прочитавши всі рекомендації по хорошій грі, можна упустити деякі нюанси. Досвідчений гравець зможе поспостерігати за вашою грою і дати рекомендації по "налаштування" ударних рухів.

Навчання гри в більярд складається з декількох етапів:

  1. В першу чергу необхідно поставити правильний удар. Деяким це може здатися занадто нудним заняттям, але воно необхідне, якщо ви поставили собі за мету навчитися добре грати;
  2. Після того, як ви помітили поліпшення техніки, наприклад, почали стабільно збирати лінійку з 15 куль, можна переходити до більш складних прийомів. Можна дізнатися про позиційній грі, зупинці битка, глибини, боковика і накаті. Якщо не нехтувати азами, ці прийоми допоможуть ще більше поліпшити техніку;

Коли ви вже знаєте, як грати в більярд і володієте основними прийомами, саме час переходити до тактики гри, навчання специфічним ударам (перескоків, ДУГОВІК і т. Д).

Важливо розуміти, що жоден гравець не досягне значних успіхів в більярді без ідеально відточеною техніки. Можна знати масу фішок і прийомів, вибудовувати приголомшливу тактику, але програти через недостатнє володіння києм.

Як поліпшити свої навички гри в більярд?

Якщо ви поставили собі за мету навчитися добре грати, то в перший час варто перестати сприймати гри як розвага, і зосередитися на корисних навичках, які можна винести з кожної партії.

В першу чергу потрібно змиритися з тим, що перші ігри найкраще проводити з такими ж новачками. Це допоможе навчитися правильним чином ставити ногу, стояти у більярдного столу, направляти руку. Приєднатися до досвідченим гравцям можна після того, як пристосуватися до столу. Звертайте увагу на те, як поводяться суперники, які вони вибудовують композиції і приймають рішення. Пробуйте повторювати ті удари, які ви бачили раніше. На перших порах можна спробувати копіювати методики професійних гравців, а також аналізувати і оцінювати свої помилки. Освоївшись, ви вже зможете вибудовувати свою власну тактику гри.

Якщо ви новачок, не соромтеся цього і не бійтеся питати думки свого напарника. Ситуація на столі може поставити в глухий кут, і самим неправильним рішенням буде проігнорувати це і не спробувати розібратися.

Також в перший час краще не орієнтуватися на отримані окуляри і не сильно радіти випадковим успіхам, це може перешкодити концентрації і відточуванню базових навичок.

Багато новачків вважають за краще грати в захисті, так як відчувають себе більш комфортно в цій ролі, але досвідчений противник все одно обійде вас, а можливості випробувати різні прийоми нападу ви втратите. Навіть професіонал трохи задумається і занервує, якщо ви будете грати вільно і ризикувати в міру.

І, звичайно ж, якщо ви всерйоз захопилися більярдом, не втрачайте з уваги важливість якісних комплектуючих. Завжди можна облаштувати ігрову зону в своєму будинку, придбати власний надійний кий і практикуватися у вільний час. Замовляйте в "TT-Billiard" і скоро ця приголомшлива гра відкриється вам з усіх своїх граней!

Схожі статті
› Правила Російського більярду

Батьківщиною Російського більярду прийнято вважати Санкт-Петербург, адже саме завдяки Петру I в краї...

53649 18.11.2015
»
› Правила гри в більярд

Більярд - це стильна і красива інтелектуальна гра, яка користується величезною популярністю в усьому...

24877 18.11.2015
»
Як правильно бити по кулі в більярді?
› Як правильно бити по кулі в більярді?

Для всіх, хто тільки відкриває більярд, перші кроки будуть однаковими. Насамперед потрібно поставити...

51411 10.05.2017
»
Допоможемо з будь-яких питань