Пн-Пт - з 9.00 до 19.00 Сб - з 10.00 до 16.00 Нд - вихідний

Довжина кия для більярду

  • Довжина кия для більярду

Кий - це той снаряд для більярду, який приємно тримати в руці, зовні він теж повинен бути хороший, як мінімум, відповідаючи певним параметрам. Тільки в цьому випадку від гри можна отримати справжнє задоволення. Питання про вибір оптимальної довжини кия та інших його параметрів - досить серйозний, ставитися до нього поблажливо ні в якому разі не можна, так як від нього безпосередньо залежить, чи досягне гравець будь-яких висот в цьому напрямку в принципі. Враховувати потрібно масу вироби, довжину кия, матеріал виготовлення і безліч інших характеристик.

Критерії, які слід врахувати, вибираючи кий для гри в більярд

В першу чергу слід визначитися з власними уподобаннями, з'ясувавши, для якого напряму гри потрібно кий. Моделі в різних іграх будуть відрізнятися один від одного.

Перед тим як приступити безпосередньо до вибору довжини кия для російського більярду або пулу, слід визначити свій рівень професіоналізму і обмежити максимально можливий бюджет. Дуже часто для виготовлення такого атрибута застосовуються дорогі породи деревини, а тому і розцінки на такі вироби будуть відповідними.

Вибираємо снаряд під гравця

Якщо мова йде про виготовлення на замовлення у перевіреного майстра, то довжина більярдного кия підбирається відповідно до габаритів гравця в індивідуальному порядку. У магазині ж подібного виробу вибирають, що називається, «під людину». Для любителів рекомендується враховувати зростання, в цьому випадку, досить поставити кий на підлогу тупим кінцем для того, щоб наклейка на ньому розташувалася на рівні рота. Якщо мова йде про гру в американський пул, то довжина кия для більярду буде приблизно на 20 см нижче. Довший кий краще вибирати новачкам, тоді як той, що коротше, набувають для себе професіонали. Таким чином, можна передбачити мінімальне відхилення від кулі і контролювати удар, однак для того, щоб скористатися перерахованими перевагами, спочатку напрацьовується незвичайний досвід і довжина кия для пулу в цьому плані відіграє не останню роль.

Маса, баланс та інші характеристики

Ще один параметр, який має значення поряд з довжиною більярдного кия - це його маса. Новачкам зазвичай пропонуються більш важкі моделі, які дозволяють дещо згладити похибки в грі, тоді як легкі аналоги дозволяють відчути удар набагато краще, а значить, підійдуть гравцям з досвідом.

В якості ще одного професійного критерію виступає баланс, точкою якого виступає та зона, що використовується для установки руки таким чином, щоб передня і задня частини залишалися в рівновазі. Для кожної гри баланс, відповідно, повинен бути свій, нарівні з ним варто підбирати і відповідну центрування - знову ж таки, розмір кия для більярду має значення і в цьому випадку.

Навіть не обмовляється той момент, що кий для більярду повинен бути ідеально рівним, кілька відхилитися від ідеального значення він може вже в процесі тривалої інтенсивної гри. Тут все залежить не тільки від розміру кия для російського більярду, але і від якості виготовлення, якщо виробник не приділяє йому належної уваги, то і форму свою кий втратить набагато раніше, ніж інші моделі.

Більярд - це та гра, яка вимагає ерудованості гравця, досвід і майстерність теж мають важливе значення, саме тому ті, хто цінує цей напрям в спорті, намагаються не використовувати шаблонні вироби, вважаючи за краще купувати для особистих перемог інструмент в індивідуальному порядку.

Схожі статті
› Будова кия

Якими б гарними не були більярдний стіл, його освітлення, кулі та інші приналежності - гра «не пі...

7197 24.07.2012
»
› Скільки коштує хороший кий

Більярдний кий - це інструмент для гри в більярд, який представляє собою дерев'яну палицю, за допомо...

5070 18.11.2015
»
Дерево для кия - з якого дерева роблять кий
› Дерево для кия - з якого дерева роблять кий

Кий - основний інструмент гравця, захопленого більярдом. Чим якісніше буде виконаний цей інструмент,...

15786 08.10.2018
»
Допоможемо з будь-яких питань