Пн-Пт - з 9.00 до 19.00 Сб - з 10.00 до 16.00 Нд - вихідний

Дерево для кия - з якого дерева роблять кий

  • Дерево для кия - з якого дерева роблять кий

Кий - основний інструмент гравця, захопленого більярдом. Чим якісніше буде виконаний цей інструмент, тим шанси на перемогу будуть вище. Рівень ігрової якості і основні характеристики кия залежать від того, який матеріал взято за основу при його виготовленні.

Для створення більярдного кия, що характеризується високими ігровими якостями, використовується натуральне дерево. Дерев'яні бруски, що містять тріщини і сучки, вибраковують, точно також відсівають деформовані бруски або містять будь-які інші дефекти. Для виробництва беруть дерево для кия високої якості.

З якого дерева роблять кий

Будь завзятий більярдіст впевнено відповість на питання, з якого дерева роблять кий. Тільки початкуючі гравці не володіють точною інформацією щодо того, яке використовується дерево для кия.

Для створення головного інструменту бильярдиста беруть цінні породи дерев. В якості основних критеріїв відбору деревини для кия виступають:

  • висока щільність;
  • підвищена пружність;
  • твердість.

Дерево для кия, яке наділене такими характеристиками, дозволяє рівномірно розподілити по всій довжині динамічні навантаження. Крім цього, екзотичні породи дерев дозволяють отримати кий, що характеризується приголомшливим зовнішнім виглядом.

Фабрика більярду «TT-Billiard» пропонує бильярдистам, а також власникам більярдних клубів придбати кращі киї фабричного виробництва. Також можна придбати вироби, виконані в ручному режимі. Співробітники магазину «TT-Billiard» проконсультують, з якого дерева роблять кий, допоможуть початківцям розібратися, якими характеристиками має ту чи іншу дерево для кия.

За основу береться краще дерево для кия таких порід:

  • ебен;
  • макасар;
  • венге;
  • масарандуб;
  • сонокелінг;
  • кокоболо;
  • чорний граб;
  • амарант;
  • палісандр;
  • пальма;
  • сапеле;
  • бокоте.

Ебен

Ебен - найкраще дерево для кия, оскільки воно має максимальну міцність, твердість. Саме ця порода дерева вважається найдорожчою, вартість за кубометр досягає ста тисяч доларів.

Дерево наділене чорним кольором, що супроводжується приємним легким металевим блиском. Вироби, отримані з ебена, відмінно поліруються, завдяки цьому їх зовнішній вигляд значно поліпшується.

Макасар

Різновидом ебена є макасар, місцем зростання якого є півострів Індостан. Його деревина має однорідну структуру, основний відтінок - чорний, який успішно доповнюється багряними і коричневими смужками.

Макасар також є не тільки цінною породою дерева, але і володіє відповідною високою вартістю.

Венге

Третє місце в списку, що інформує, з якого дерева роблять кий, займає цінна і досить рідкісна порода дерева - венге. Вражають якісні, а особливо декоративні характеристики цього унікального дерева. Саме вони послужили основою для зростання популярності виробів, отриманих з венге.

Однак важливо враховувати, що більярдні киї, виконані з венге, мають невелику питому вагу. Ця порода дерева відноситься до категорії м'яких, тому в процесі експлуатації не виключається виникнення вм'ятин, що призводять до погіршення зовнішнього вигляду кия.

Масарандуб

У будівельній галузі широкого поширення набула така порода дерева, як масарандуб. Його використовують для створення сходів, підлоги. Відмінними характеристиками виступають:

  • підвищена твердість;
  • стійкість;
  • довговічність.

Оскільки до складу деревини входять гумові смоли, масарандуб успішно протистоїть волозі, не піддається гниттю. Киї з масарандуба користуються популярністю, оскільки не поступаються за своїми характеристиками киям, виконаним з дорогих порід дерев.

Сонокелінг

Приємним шоколадним відтінком володіє сонокелінг, що не поступається за ступенем твердості ебені. Дерево активно використовують майстри, ремеслом яких є різьблення по дереву. Також з сонокелінга виробляють більярдні киї. Гравці підтверджують їх відмінну якість і високі естетичні характеристики.

Кокоболо

Кокоболо - порода дерева, яка успішно поєднує в собі підвищену міцність і легкість обробки. Завдяки підвищеній міцності дерево не піддається здавлюванню.

Ця порода дерева привертає увагу унікальним «райдужним» забарвленням, в якому проглядаються яскраві темно-червоні відтінки, а також смужки оранжевого, жовтого, пурпурного і чорного кольору.

Киї, виконані з кокоболо, мають високу вартість. Більярдисти цінують ексклюзивність природного малюнка, а також відмінні технічні якості київ з кокоболо.

Існують і інші породи дерев, з яких створюють киї. Магазин «TT-Billiard» пропонує широкий асортимент головного атрибута більярдистів. Співробітники салону-магазину завжди допоможуть зробити правильний вибір.

Схожі статті
Довжина кия для більярду
› Довжина кия для більярду

Питання про вибір оптимальної довжини кия та інших його параметрів - досить серйозний, ставитися до ...

5483 22.03.2021
»
Допоможемо з будь-яких питань