Пн-Пт - з 9.00 до 19.00 Сб - з 10.00 до 16.00 Нд - вихідний

Правила гри в аерохокей

  • Правила гри в аерохокей

Аерохокей з'явився в кінці 1960-х років. Все почалося з трьох американських інженерів, які працювали в корпорації Brunswick. Вони розробляли систему для циркуляції повітря. На тестовому столі у вільний час вони розважалися, ганяючи круглу шайбу квадратними битами. Якщо був забитий гол, то дверні замки реагували завдяки світлочутливим елементом. Вже тут починають зароджуватися правила гри в аерохокей.

У шведському хокеї гра здійснюється завдяки фігуркам на осях, а в аерохокей повинна бути рівна поверхня поля. Борти не дають шайбі вилетіти за межі поля. Роль воріт грають отвори - туди потрібно потрапити шайбою. За потрапляння нараховується очко. Такі в аерохокей правила гри.

Як влаштована гра в аерохокей

Швидкість у шайби висока, потік повітря легко утримує її на вазі. Ширяюча шайба з легкістю відскакує від бортів.

Шайба представляє собою плоский диск, виконаний з пластика, а біта схожа зовні на капелюх з ручкою нагорі. Завдяки електроніці та роботі компресора створюється вертикальний потік повітря. Над столом знаходиться табло, яке відображає окуляри. Рахунок ведеться за допомогою оптичних датчиків.

Що визначити, який гравець починає гру першим, підкидають монетку. А виграє той, хто набирає 7 балів. Для цього потрібно стільки ж раз забити шайбу у ворота суперника. За правилами гри в аерохокей, гол зараховується, як тільки шайба перетнула лінію воріт незалежно від того, чи спрацювала електронна система підрахунку очок чи ні.

Після того як шайба опинилася на стороні суперника, він має в своєму розпорядженні 7 секунд, щоб відреагувати і відбити шайбу назад через центр. Якщо він упустив цей момент, то вийде фол, а це означає, що забив шайбу має право на наступний хід.

Гравець не має права торкатися до шайбі чим-небудь, крім ключки. Якщо це сталося, то за правилами аэрохоккея противник має право на один штрафной удар.

Шайбу можна відбивати тільки зі своєї половини поля.

Порушенням вважається також:

  • притискання шайбы до столу;
  • дотик шайбы на чужому полі;
  • втрата битка;
  • виліт шайби за межі столу.

Секрети гри в аэрохоккей

Гра легка і динамічна, вона цікава для гравців будь-якого віку. Щоб перемагати в ній, потрібно мати підвищену зосередженістю і швидкістю реакції.

Стежачи за рухом шайби можна несподівано відбити її різким ударом, збивши противника з пантелику, або навпаки, вдарити м'яко в той момент, коли він очікує сильного удару.

Той, хто добре знає, як грати в аерохокей, майстерно відбивають шайбу через бортик. Такі удари вважаються чарівними, тому, використовуючи їх, нескладно перемогти в цій настільній грі.

Тактика передбачає наступальну або оборонну позицію, а якщо вміло користуватися обома стилями, то результати будуть ще більш позитивними. Тренуючи свої навички, можна досягти високої майстерності в будь-якій грі!

Аерохокей - відмінна гра, яка розвиває і дарує багато позитивних емоцій!



Схожі статті
› Як вибрати аерохокей

Майже всі люди, якщо не брали участь, то вже точно чули про настільну гру аерохокей. Спеціальні стол...

6595 06.04.2017
»
Як грати в аерохокей
› Як грати в аерохокей

Динамічною грою «Аерохокей» похвалиться будь-який торговий центр. Вже звично витрачати пару хвилин н...

9482 23.11.2020
»
Допоможемо з будь-яких питань