Пн-Пт - з 9.00 до 19.00 Сб - з 10.00 до 16.00 Нд - вихідний

Як доглядати за більярдним києм

  • Як доглядати за більярдним києм

Гра в більярд немислима без столу, куль і кия. І кожен з цих предметів потребує своєчасного і належного догляду. Незалежно від того, бюджетний набір для гри в більярд був придбаний, або ж це авторська робота, догляд обов'язково повинен бути, причому правильний. Але як доглядати за більярдним києм правильно?

В першу чергу, потрібно розуміти, що періодичне протирання вологою серветкою - це не догляд. Хоча і це слід виконувати, найкраще після кожної гри. Витирання відбувається за певною схемою - зверху вниз. Якщо ви граєте в клубі і використовуєте особистий кий, то використання вологої серветки підійде для того, щоб швидко очистити предмет від крейди, плям або поту. Але прийшовши додому, слід виконати повноцінну чистку перед тим, як скласти кий в чохол.

Також необхідно пам'ятати, що даний предмет інвентарю зроблений з дерева. А це означає, що догляд за більярдним києм повинен виконуватися із застосуванням спеціальних засобів. Асортимент цих коштів на сьогоднішній день досить широкий, тому проблем з вибором не буде. Найкраще уточнити у продавця, який засіб підійде саме для вашого кия з урахуванням породи деревини, з якої він зроблений.

Ганчір'я для протирання має бути вологопоглинаюче, для цього підійде мікрофібра. Наносячи на неї невелику кількість миючого засобу, необхідно протерти кий зверху вниз. Для збереження лакофарбового покриття варто застосовувати спеціальну поліроль.

Обов'язково потрібно стежити за станом наклейки. Вона швидко зношується, і якщо знос сильний, то вона вже не захищає держак від можливих тріщин. Міняти наклейку слід своєчасно.

Основні правила зберігання

Догляд за києм помітно спроститься, якщо дотримуватися правил зберігання і транспортування цього аксесуара.

При частому використанні кия оптимальним місцем зберігання буде підставка, щоб предмет знаходився у вертикальному стані. Також його можна підвішувати, використовуючи спеціально призначене кріплення. А ось притуляти надовго кий категорично не рекомендується, так як він може згинатися, в результаті чого стане кривим. Температура в приміщенні, де зберігається інвентар для більярду, не повинна виходити за діапазон 22-28 градусів, під вологості до 75%.

При нечастому використанні кия, краще зберігати його в чохлі, щоб він не припадав пилом. Чохол повинен бути надійним, але не мати жорстку поверхню, щоб не подряпати полірування аксесуара.

При транспортуванні знадобиться кофр, що володіє м'яким і товстим прокладанням, який виконує функцію амортизатора. Сам кофр краще брати шкіряний. В інтернет магазинах можна знайти кофр як для одного кия, так і для декількох. Якщо ж його немає, то підійде і м'яка тканина, але довго тримати в ній кий не можна.

Запобіжні заходи при поводженні з києм

Знаючи, як доглядати за києм, важливо і пам'ятати про правила поводження з цим аксесуаром. Ніколи не наслідуйте кіногероїв, які при грі в більярд кладуть кий собі на плечі і впираються в нього руками. Саме ці дії і призводять до того, що предмет втрачає свою ідеальну рівність, стає кривим, що в майбутньому позначається на точності ударів.

Даний аксесуар слід тримати подалі від сонячних променів, які надають згубний вплив на нього. Кий взагалі не любить перепадів температур, як і занадто холодних або дуже теплих.

Якщо ви принесли кий з холоду, не поспішайте грати. Дайте йому прийняти кімнатну температуру, на це йде не більше півгодини. Натомість після цього ви можете з упевненістю користуватися предметом, не побоюючись, що він трісне.

У деяких гравців спостерігається пітливість рук. Це не тільки незручно під час гри, а й небезпечно для кия, так як дерево схильне вбирати вологу. Проблему вирішує спеціальний тальк, який легко можна купити в магазині.

Схожі статті
› Будова кия

Якими б гарними не були більярдний стіл, його освітлення, кулі та інші приналежності - гра «не пі...

7185 24.07.2012
»
› Як вибрати кий для російського більярду?

Сьогодні багато любителів такої стильної і гарної гри як більярд замислюються над тим, як вибрати бі...

6412 18.11.2015
»
Догляд за більярдним столом
› Догляд за більярдним столом

Якість гри в більярд багато в чому залежить стану інвентарю для цієї гри. Особливо від ігрового поля...

5291 27.06.2017
»
Допоможемо з будь-яких питань