Пн-Пт – з 9.00 до 19.00 Сб – з 10.00 до 16.00 Нд-вихідний

Як правильно бити свояки в більярді

  • Як правильно бити свояки в більярді

Більярд є відомою і досить популярною грою, в яку грають і чоловіки, і жінки. Приємно збиратися після роботи з друзями навколо столу і насолодитися ігровим процесом, дивитися і вчитися у інших, як бити свояки.

Точка прицілювання

Перед тим як прицілитися і зрозуміти, як правильно бити свояк, важливо подумки накреслити лінію від лузи до кулі, за допомогою якого будете бити. Те місце, де дотична стикається з б'є кулею, - це і є точка прицілювання.

Як правильно бити свояки в більярді? Якщо знати основні закони геометрії, то дві кулі в момент удару один об одного в передбачуваний точці прицілювання, почнуть рух. Свояк просто відскочить від чужого і почне котитися до більярдної лунці, якщо все прораховано вірно, утворюючи разом з лункою і іншим кулею фігуру піраміди. Але практика показує, що існують додаткові чинники, здатні вплинути на рух кулі.

Траєкторія руху кулі

Щоб розуміти, як бити свояки в російській більярді, потрібно пройти професійні уроки з більярду про свояка і інших компонентах гри.

Як бити свояк? Можна позначити якусь іншу траєкторію, припускаючи, що він по ній буде рухатися. А як він піде після відскоку? Все це важливо прорахувати. Представники російського більярду як забивати свояки знають відмінно! На нього впливають різні сили - удару, обертання, тобто гвинта. Матеріал кулі також впливає на траєкторію його руху. Кулі з араміта і суперараміта відскакують в різні боки. Суперараміт відрізняється більшою пружністю і буде сильніше відскакувати, особливо якщо гравець добре цілиться і знає, як бити в більярді.

У російській більярді як правильно бити свояки, щоб вийшов гарний удар? Важливо ударяти з правильно розрахованої силою.

Вона грає дуже важливу роль. Зазвичай у разі відсутності удару з відтяжкою при розстановці куль використовується простий накат або може бути накат з боковиком. Зовсім по-різному будуть відскакувати свояки в більярді після ударів і проходити різні траєкторії. При ударі верхнім боковиком виріб йде в бік. При цьому точка зіткнення ідентична, удар виконується з однаковою силою.

Практичні поради

Коли забивається куля під час гри, важливо пам'ятати про три складових - силі удару, обертанні, точці зіткнення. Забиваючи свояка, слід пам'ятати про діапазоні сили удару. Тут рекомендують використовувати мінімально необхідну силу удару.

Перед тим як бити, варто уявити удар більярдної кулі в чужій, його траєкторію і потрапляння в лузу. Гравець подумки повинен собі програти цей сценарій і різні варіанти, якої сили може бути удар, коли це буде надійніше (з якої точки, яким обертанням). І тоді варто підібрати найоптимальніший варіант. Потрібно спробувати відтворити по максимуму точно той удар, який ви вибрали. Тут важливо також, щоб куля була цілком придатна.

Якщо куля не потрапив в лузу, слід провести короткий аналіз своїх помилок. У підсвідомості вони в будь-якому випадку збережуться і гравець в наступний раз зможе підібрати більш точний варіант.

Купити необхідні аксесуари для гри в більярд можна в інтернет-магазині за доступною ціною. Якщо знадобиться, то консультанти магазину можуть підказати, який виріб буде більш комфортним і зручним у вашій ситуації.




Схожі статті
Як правильно бити по кулі в більярді?
› Як правильно бити по кулі в більярді?

Для всіх, хто тільки відкриває більярд, перші кроки будуть однаковими. Насамперед потрібно поставити...

50301 10.05.2017
»
Основи більярда: як правильно тримати кий
› Основи більярда: як правильно тримати кий

Правильна стійка, хват і міст - основні складові успішної гри в більярд.

15796 25.04.2021
»
Рекомендовані товари
Допоможемо з будь-яких питань