Пн-Пт - з 9.00 до 19.00 Сб - з 10.00 до 16.00 Нд - вихідний

Більярдні поради для жінок: поради та прийоми для жінок, які грають у більярд

  • Більярдні поради для жінок: поради та прийоми для жінок, які грають у більярд

Еллісон Фішер, Жасмін Ушан, Бріттані Брайант, Керолайн Пао і Джанет Етвелл - це відомі особистості у світі професійного більярду. Вони з різних куточків планети, але цілком присвятили себе забиванню куль у лузи. Якщо ви ще не стежите за іграми WPBA, то ніколи не пізно приєднатися до фанатів. Дізнайтеся, чим відрізняється жіночий більярд від чоловічого, і як навчитися правильно грати.

Особливості гри в більярд для жінок

Спеціально для дівчат правила, як і систему оцінювання, не змінюють. Офіційний тур, що базується в США, проводять під егідою WPBA - Жіночої професійної більярдної асоціації. Коли говорять про особливості гри для жінок, мають на увазі різницю у фізіологічних параметрах. Дівчатам доводиться змінювати положення за столом, тому що груди заважають зробити удар по кулі так, як це роблять чоловіки.

Всупереч чоловічому шовінізму жінка і більярд сумісні. Притаманна емоційність у житті може не давати про себе знати під час гри. Навпаки, дехто помічає, що чоловіки більше схильні до прояву емоцій у невдалі моменти, ніж жінки.

Говорити про "жіночу логіку", якій непідвладне оволодіти тактикою та стратегією, недоречно. Особливо, якщо згадати про існування WPBA, переможниць турніру та понад 200 чинних професійних більярдисток.

Технічні аспекти жіночого більярду

Дівчатам, які збираються піти до спортивних шкіл, потрібно вивчити правила, терміни та базові основи гри:

  • стійку - позицію за столом перед ударом;
  • хват більярдного кия;
  • постановку містка - положення пальців і кисті руки, на яку спирається кий під час удару.

Головне під час партії - це правильно стати в стійку, щоб вона була збалансованою. Якщо неправильно розподілити вагу тіла, то удар по кулі змажеться, і її траєкторія зміниться.

Виберіть ціль, подумки проведіть лінію удару від неї до битка, яким будете бити. Не відриваючи погляду від битка і прицільної кулі, встаньте в стійку і розташуйте кий. Якщо ви правша, то ваша права нога - опорна, і вона має стояти строго на цій уявній лінії.

Перед тим, як завдати удару, переконайтеся в правильності хвата. Плече, лікоть і зап'ястя так само, як і нога, мають опинитися на одній лінії у напрямку до цілі. Переконайтеся, що положення тіла стійке і не хитке, хват вільний, а м'язи плечового пояса розслаблені.

Коли жінка грає в більярд, їй простіше поставити другу руку у відкритий міст, рідше в закритий міст. У першому випадку кий проходить поверх вказівного пальця, а в другому - між вказівним, великим і середнім пальцем. Щоб зрозуміти техніку, подивіться фотографії з постановкою містка.

Поради щодо вибору обладнання та аксесуарів

Більярдистки обзаводяться особистим "спорядженням" - купують кий, крейду, рукавички, форму. Наприклад, для американського пулу (американка) рекомендують брати кий вагою 17 ¾ унцій - це 503 г, завдовжки не менше 1,016 см. Якщо не збираєтеся ходити в спортивний клуб, то потрібен ще набір куль та інше обладнання для обраної дисципліни більярду.

Схожі статті
Види бортової гуми для більярдного столу
› Види бортової гуми для більярдного столу

Більярд не був би такою динамічною грою, якби змінилася жорсткість гуми на його бортах. Від її якост...

137 19.01.2024
»
Облаштування освітлення більярдного столу
› Облаштування освітлення більярдного столу

Більярд справедливо вважають інтелектуальною та статусною грою. У ній поєднуються азарт та вміння ан...

97 21.02.2024
»
Який більярдний стіл краще для дому
› Який більярдний стіл краще для дому

Кий, кулі та стіл – головні атрибути більярду. До цього потрібно додати ще трохи азарту та спраги пе...

107 21.02.2024
»
Абриколь у більярді
› Абриколь у більярді

Знати тонкощі прицілювання у більярді та виконувати результативно удари – це успіх та гарантована пе...

58 25.03.2024
»
Догляд за києм та наклейкою - основні особливості
› Догляд за києм та наклейкою - основні особливості

Більярдний кий потрібно містити у справному стані. Цей ігровий атрибут є соратником на шляху до пере...

57 25.03.2024
»
Допоможемо з будь-яких питань